
Čičerkina solata z mangom in karijem
Čičerkina solata s pridihom daljne Azije
Čičerkina solata z mangom in karijem
Čičerkina solata s pridihom daljne Azije

Sestavine
- 200 g čičerke iz pločevinke
- 2 žlici nemastnega grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
- 1⁄2 korenčka
- 70 g rdečega zelja
- 50 g mlade špinače
- 50 g manga
- 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
- 1⁄2 majhnega rdečega čilija

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 200 g čičerke iz pločevinke
- 2 žlici nemastnega grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
- 1⁄2 korenčka
- 70 g rdečega zelja
- 50 g mlade špinače
- 50 g manga
- 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
- 1⁄2 majhnega rdečega čilija
Postopek
Čičerko odcedimo in splaknemo. Korenček narežemo na tanke paličice ali ga nastrgamo. Zelje in špinačo drobno narežemo. Mango narežemo na majhne koščke, čili pa na tanke rezine (če želimo manj pekočo jed, mu odstranimo semena).
V skledi zmešamo čičerko, jogurt, limono in karijevo pasto. Dodamo korenje, zelje, špinačo in mango ter premešamo. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, ter jo potresemo s črnikinimi semeni in čilijem. Nato posodo zapremo in jo do malice hranimo na hladnem.
Nasvet
Korma je ena od blagih vrst karija. Najpogosteje vsebuje smetano ali jogurt, kokosovo kremo, mlete oreške, koriander in druge začimbe.
Nasvet
Semena črne kumine (črnike, Nigella sativa) se kot začimba uporabljajo zlasti v indijski in bližnjevzhodnih kuhinjah. So ostrega grenkega okusa, ki združuje okus čebule, črnega popra in origana.