
Prebranec
Prebranec

Sestavine
- 200 g suhega fižola tetovca
- 200 g sesekljane čebule
- 5 g česna
- 10 g sladke rdeče paprike
- olje
- sol
- lovorov list

'Marry me pasta' - 'Za oženit' dobra jed, pripravljena v vsega pol ure
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Bralka sprašuje: "Ali so pesini listi užitni?"
"Pesini listi so videti zelo privlačni. Doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?"

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.
Sestavine
- 200 g suhega fižola tetovca
- 200 g sesekljane čebule
- 5 g česna
- 10 g sladke rdeče paprike
- olje
- sol
- lovorov list
Postopek
Fižol namočimo v hladni vodi vsaj 5 do 6 ur pred kuhanjem. Odcedimo ga, dolijemo drugo vodo, solimo, priložimo lovorov list in fižol skuhamo do mehkega – ne sme se razkuhati. Ko je fižol kuhan, odlijemo toliko vode, da je fižol pokrit.
V drugi posodi na olju zlato rumeno prepražimo čebulo, dodamo česen, ko ta zadiši, posodo odstavimo z ognja. Primešamo mleto papriko in zmes vmešamo v kuhan fižol. Prebranec nadevamo v lončene posode in v pečici pečemo 15 minut na 250 °C.