
Postrvi na žaru
Postrvi na žaru

Sestavine
- 4 očiščene postrvi (po 300 g)
- 3 žlice limonovega soka
- sol in sveže mleti poper
- šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
- 4 žlice olja
- limonovi krhlji za okras
Preberite tudi

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?

Domač humus: preprost recept z bogato zgodbo
Humus je priljubljen bližnjevzhodni čičerkin pire, ki je tako okusen in hranljiv, da je osvojil ves svet, tudi pri nas je vse bolj priljubljen – ob tem pa se kar nekaj dežel Bližnjega vzhoda prepira o tem, kdo si ga je izmislil in kje je najbolj doma.

5 nasvetov za pripravo hobotnice
Naj vas priprava hobotnice ne prestraši - škoda bi bilo zamuditi izjemen okus, ki ga ponujajo ti slastni morski recepti.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi (po 300 g)
- 3 žlice limonovega soka
- sol in sveže mleti poper
- šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
- 4 žlice olja
- limonovi krhlji za okras
Postopek
Postrvi splaknemo pod tekočo vodo, jih osušimo, pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. Zelišča (lističe in peclje) grobo narežemo in jih nadevamo v trebušne votline postrvi.
Postrvi s čopičem naoljimo in jih pečemo na srednje močno ogreti rešetki žara. Ker je njihovo meso nežno, jih lahko pečemo tudi v posebni mreži za peko rib ali pa jih zložimo na rahlo naoljene pladnje iz aluminijaste folije. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Postrvi so pečene, ko njihove oči postanejo bele in ko zlahka izvlečemo hrbtne plavuti.
Nasvet
Če želimo, da bo koža hrustljava, postrvi pred pečenjem povaljamo v mešanici 4 žlic moke in 1 žličke mlete paprike.