Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrvi na žaru

Postrvi na žaru

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi (po 300 g)
  • 3 žlice limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper
  • šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
  • 4 žlice olja
  • limonovi krhlji za okras

Preberite tudi

humus priprava

Domač humus: preprost recept z bogato zgodbo

Humus je priljubljen bližnjevzhodni čičerkin pire, ki je tako okusen in hranljiv, da je osvojil ves svet, tudi pri nas je vse bolj priljubljen – ob tem pa se kar nekaj dežel Bližnjega vzhoda prepira o tem, kdo si ga je izmislil in kje je najbolj doma.

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi (po 300 g)
  • 3 žlice limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper
  • šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
  • 4 žlice olja
  • limonovi krhlji za okras

Postopek

1

Postrvi splaknemo pod tekočo vodo, jih osušimo, pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. Zelišča (lističe in peclje) grobo narežemo in jih nadevamo v trebušne votline postrvi.

2

Postrvi s čopičem naoljimo in jih pečemo na srednje močno ogreti rešetki žara. Ker je njihovo meso nežno, jih lahko pečemo tudi v posebni mreži za peko rib ali pa jih zložimo na rahlo naoljene pladnje iz aluminijaste folije. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Postrvi so pečene, ko njihove oči postanejo bele in ko zlahka izvlečemo hrbtne plavuti.

Nasvet

Če želimo, da bo koža hrustljava, postrvi pred pečenjem povaljamo v mešanici 4 žlic moke in 1 žličke mlete paprike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.