
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.

Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.
Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.