
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.

Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.
Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.