
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.

Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.
Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.