Kaj boste skuhali danes?
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.
Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.
Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Azijska solata s kozicami in kvinojo
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.