
Z jurčki nadevana postrv v foliji
Z jurčki nadevana postrv v foliji

Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g svežih jurčkov
- 40 g masla
- 100 g sesekljane čebule
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- olje za peko in folijo
- sol
- mleti poper
- 4 vejice rožmarina
Preberite tudi

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g svežih jurčkov
- 40 g masla
- 100 g sesekljane čebule
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- olje za peko in folijo
- sol
- mleti poper
- 4 vejice rožmarina
Postopek
Postrvi očistimo, jim odstranimo škrge, hrbtno in rebrne kosti tako, da ne prerežemo kože. Solimo jih in popramo.
Jurčke skrbno očistimo in narežemo na koščke. Na žlici segretega olja posteklenimo čebulo, dodamo gobe in jih skupaj s čebulo prepražimo. Dodamo sesekljan česen in peteršilj ter začinimo s soljo in mletim poprom. Gobe odstranimo z ognja in ohladimo.
Ohlajene gobe razdelimo na štiri dele in napolnimo postrvi tako, da ponazorimo obliko ribe. Ribe zavijemo v naoljeno aluminijasto folijo skupaj z vejico svežega rožmarina in jih pečemo na žaru približno 20 minut.