
Telečji in paprikovi zvitki
Telečji in paprikovi zvitki

Sestavine
- 6 tankih telečjih zrezkov
- 3 pečene paprike
- krompir za prilogo
nadev
- 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
- belo vino
- ščepec origana
- zeleni listi mlade čebulice
- sol
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 6 tankih telečjih zrezkov
- 3 pečene paprike
- krompir za prilogo
nadev
- 12 slanih filetov sardonov (inčunov)
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 30 g masla
- 1 žlica oljčnega olja in 1 žlica masla za peko
- belo vino
- ščepec origana
- zeleni listi mlade čebulice
- sol
Postopek
Telečje zrezke potolčemo in razrežemo tako, da dobimo 12 do 13 cm dolge in 5 do 6 cm široke trakove. Tudi papriko razrežemo na podobno velikost. Kapre splaknemo in odcedimo, olive narežemo na kose. Meso solimo in popramo. Vsak trak obložimo s kosmom masla, pol fileta sardona, nekaj kaprami ter koščkom olive. Obložen trak zvijemo in spnemo z zobotrebcem.
V ponvi segrejemo maslo in olje ter telečje zvitke z vseh strani popečemo. Zalijemo z vinom, pokrijemo, znižamo temperaturo in jih dušimo še približno 8 do 10 minut.
Tudi trakove pečene paprike obložimo s sardoni, kaprami in olivo. Zavijemo jih in zavežemo z listi mlade čebule. Pokapljamo jih z nekaj kapljicami oljčnega olja in začinimo s ščepcem origana. Postrežemo jih s telečjimi zvitki in pečenim krompirjem.