
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico

Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančja stegna damo v skledo skupaj z nastrgano limetino lupino in sokom, karijem, čilijem, soljo in poprom. Temeljito premešamo, nato kose piščanca povaljamo v kokosovi moki. Položimo jih na kovinsko mrežico, ki smo jo postavili v plitev pekač, jih pokapamo z oljem in pečemo 25 minut, da so tudi znotraj mehki in prepečeni. Po želji jih postrežemo z mangovim čatnijem, krhlji limete in rižem.
Specimo jih na zalogo
Poleg stegen specimo še 8 krač – in že ima vsa družina malico za naslednji dan.