
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico

Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančja stegna damo v skledo skupaj z nastrgano limetino lupino in sokom, karijem, čilijem, soljo in poprom. Temeljito premešamo, nato kose piščanca povaljamo v kokosovi moki. Položimo jih na kovinsko mrežico, ki smo jo postavili v plitev pekač, jih pokapamo z oljem in pečemo 25 minut, da so tudi znotraj mehki in prepečeni. Po želji jih postrežemo z mangovim čatnijem, krhlji limete in rižem.
Specimo jih na zalogo
Poleg stegen specimo še 8 krač – in že ima vsa družina malico za naslednji dan.