
Piščančji pilav
Piščančji pilav

Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika čebula (najbolje ptujski lük)
- 2 žlici karija v prahu
- 350 g dolgozrnatega riža
- pribl. 7 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki globoki ponvi segrejemo olje in na njem pečemo piščančja stegna 8 do 10 minut, da se zlato obarvajo in hrustljavo zapečejo. Dodamo tanko narezano čebulo in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo kari v prahu in pražimo še kakšno minuto, nato vmešamo riž in prilijemo jušno osnovo ter pustimo, da zavre.
Ponev pokrijemo in postavimo v pečico za 30 minut oziroma tako dolgo, da riž vpije vso tekočino in se skuha. Vmešamo grah in postavimo v pečico še za 5 minut. Jed pustimo stati nekaj minut, preden jo postrežemo.
Namig
Tik preden postrežemo jed, lahko vanjo vmešamo pest popraženih indijskih oreškov ali rozin.