
Piščančje nabodalo po indijsko
Piščančje nabodalo po indijsko

Sestavine
- sok 1 limone
- 150 g navadnega jogurta
- 4 stroki česna
- za palec velik kos ingverja
- 1–2 zelena čilija (glede na to, kako pekoče nam je všeč)
- majhen šopek koriandra
- ½ žličke kurkume
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička garam masale
- 1 žlička soli
- 16 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velik krompir za peko, po dolgem razpolovljen
- 6 kruhkov naan ali pita
- 1 limona, narezana na krhlje, ko postrežemo
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- sok 1 limone
- 150 g navadnega jogurta
- 4 stroki česna
- za palec velik kos ingverja
- 1–2 zelena čilija (glede na to, kako pekoče nam je všeč)
- majhen šopek koriandra
- ½ žličke kurkume
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička garam masale
- 1 žlička soli
- 16 piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velik krompir za peko, po dolgem razpolovljen
- 6 kruhkov naan ali pita
- 1 limona, narezana na krhlje, ko postrežemo
Postopek
V zmogljiv mešalnik damo limonov sok, jogurt, česen, grobo narezan ingver, čili, koriander in začimbe ter zmeljemo v gladko pasto. Piščančja stegna zložimo v skledo ali plastično posodo, prelijemo s pasto in premešamo, da so kosi mesa enakomerno obdani s pasto. Pokrijemo in pustimo, da se marinira od 4 do 48 ur – čim dlje, tem bolje.
Pripravimo žar s pokrovom. Ko je oglje pepelnato, ga nagrmadimo na eno stran, na drugi strani pa pustimo le nekaj kosov. Na dve dolgi kovinski nabodali najprej nataknemo pol krompirja, nato nanizamo kose piščanca in zaključimo z drugo polovico krompirja; tako da vsak kos mesa in krompirja prebodemo z obema nabodaloma in so kosi stisnjeni tesno drug ob drugega. Nabodalo položimo na tisti del žara, kjer je le malo oglja, pokrijemo s pokrovom in pečemo 45 do 50 minut (med peko vsakih 15 minut obrnemo), da je meso skoz in skoz pečeno. Kose mesa na sredini malo razmaknemo in preverimo, ali je pečeno, ali pa uporabimo digitalni termometer, ki bi moral pokazati 70 °C. Pečeno meso pustimo počivati 5 minut. (Nabodalo lahko spečemo tudi v pečici, ki jo segrejemo na 220 °C. Nabodalo položimo na robove pekača, tako da je meso v zraku, ali na pekač položimo rešetko in nanjo nabodalo. Pečemo 45 do 55 minut, da se meso skoz in skoz speče.) Na žaru ali v pečici pogrejemo kruhke.
Nabodalo razrežemo, nadevamo v kruhke in postrežemo s krhlji limone za pokapanje ter s prilogami: paradižnikovo solatko, zeljno solato in raito s pečenim jajčevcem.