
Piščanec v globokem olju
Piščanec v globokem olju

Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Preberite tudi

Kaj je najboljše za žerjavico: les, oglje ali briketi?
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.

Recepti za jedi s spomladansko zelenjavo
Osvežite svoje obroke, poiščite svežo zelenjavo in jo čim bolj okusno pripravite.

Zelenjava na žaru: 6 svežih načinov, kako jo pripraviti drugače
Zelenjava na žaru zasije v solatah, namazih in prigrizkih. Odkrijte ideje, kako jo spremeniti v svežo prilogo ali nasiten obrok za naslednji dan.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Postopek
V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1 cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.
Nasvet
Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.