Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec v globokem olju

Piščanec v globokem olju

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
piščanec ocvrt piščanec olje
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti
  • olje
  • 1 vejica rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula ali 2 šalotki
  • nekaj zrn črnega popra
  • belo vino ali voda

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti
  • olje
  • 1 vejica rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula ali 2 šalotki
  • nekaj zrn črnega popra
  • belo vino ali voda

Postopek

1

V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1  cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.

Nasvet

Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.