
Piščanec v globokem olju
Piščanec v globokem olju

Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda

Yuzu: sadež, ki je navdušil svet kulinarike
Yuzu postaja zvezda vrhunske kulinarike in sodobne miksologije. S svojo posebno kombinacijo okusov in kompleksnih arom yuzu zlahka navduši.

Kremast, naraven in slasten: jagodni sladoled iz domače kuhinje
Ta recept bo prišel prav vsem, ki nimate strojčka za sladoled. Naredili boste res slasten in kremast sladoled.

Zamrzovanje sadja in zelenjave: kako ohraniti okus, barvo in hranila
Prihaja čas, ko je na vrtu sadja in zelenjave več, kot ju lahko pojemo. Na nas se je obrnila bralka, ki prosi za nasvet, kako zamrzniti zelenjavo. "Jo prej skuham?" nas sprašuje.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Postopek
V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1 cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.
Nasvet
Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.