
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Preberite tudi

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Postopek
V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1 cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.
Nasvet
Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.