
Pečeno jagnječje stegno z brinovimi jagodami in rožmarinom
Pečeno jagnječje stegno z brinovimi jagodami in rožmarinom

Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 3 kg
- 3 stroki česna
- 1 žlička zrn črnega popra
- 3 brinove jagode
- 2 vejici rožmarina
- pribl. 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl belega vina
- sol
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 3 kg
- 3 stroki česna
- 1 žlička zrn črnega popra
- 3 brinove jagode
- 2 vejici rožmarina
- pribl. 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl belega vina
- sol
Postopek
Olupljen česen, poprova zrna in brinove jagode stremo. Iz rožmarinovih vejic osmukamo iglice in jih sesekljamo. Česen, poper, brinove jagode in rožmarin zmešamo s toliko oljčnega olja (približno 1 žlica), da dobimo pasto. Jagnječje stegno vzamemo iz hladilnika, ga solimo in močno natremo z začimbno pasto. Počakamo približno eno uro, da meso doseže sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 190 °C.
Meso položimo v naoljen pekač in pečemo 1 uro in 45 minut. Vzamemo ga iz pekača, zavijemo v aluminijasto folijo in ga pustimo počivati najmanj pol ure. Tako pečen jagenjček je rahlo rožnat v sredini. Če želimo bolj pečeno meso, ga pustimo v pečici 2 uri in nato pustimo počivati pol ure.
Iz pekača odstranimo čim več maščobe, položimo ga na ploščo štedilnika in postrgamo vse zapečene dele. Dolijemo vino, zavremo in malo pokuhamo. S kuhalnico postrgamo še morebitne preostale zapečene dele. Omako solimo in precedimo v kozico. Spočito jagnjetino narežemo, sokove, ki so se izločili iz mesa, pa vlijemo v omako. Omako še enkrat segrejemo in postrežemo z jagnječjo pečenko.