
Ledeni čaj iz citrusov
Ledeni čaj iz citrusov

Sestavine
- 7 vrečk sadnega čaja iz citrusov
- 3 žlice sladkorja
- 1 dl pomarančnega soka
- sok 1 limone ali limete
- rezine polovice pomaranče, metini listi in led, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 7 vrečk sadnega čaja iz citrusov
- 3 žlice sladkorja
- 1 dl pomarančnega soka
- sok 1 limone ali limete
- rezine polovice pomaranče, metini listi in led, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo čaj tako, da čajne vrečke prelijemo z 1,4 l vrele vode. Pustimo namakati približno 8 minut, nato vrečke odstranimo, čaj pa sladkamo in ga ohladimo.
Ohlajenega nalijemo v vrč, mu dodamo pomarančni sok in sok limete ali limone. Premešamo in v vrč dodamo še rezine pomaranče, metine liste in kocke ledu.