
Ledeni čaj iz citrusov
Ledeni čaj iz citrusov

Sestavine
- 7 vrečk sadnega čaja iz citrusov
- 3 žlice sladkorja
- 1 dl pomarančnega soka
- sok 1 limone ali limete
- rezine polovice pomaranče, metini listi in led, ko postrežemo

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.
Sestavine
- 7 vrečk sadnega čaja iz citrusov
- 3 žlice sladkorja
- 1 dl pomarančnega soka
- sok 1 limone ali limete
- rezine polovice pomaranče, metini listi in led, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo čaj tako, da čajne vrečke prelijemo z 1,4 l vrele vode. Pustimo namakati približno 8 minut, nato vrečke odstranimo, čaj pa sladkamo in ga ohladimo.
Ohlajenega nalijemo v vrč, mu dodamo pomarančni sok in sok limete ali limone. Premešamo in v vrč dodamo še rezine pomaranče, metine liste in kocke ledu.