
Piščančji burgerji po cajunsko
Spoznajte povsem nove začimbe za burgerje
Piščančji burgerji po cajunsko
Spoznajte povsem nove začimbe za burgerje

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 avokada
- 4 male čabate
- 4 tanke rezine najljubšega sira
- 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
- majoneza, ko postrežemo (po želji)
cajunska začimbna mešanica
- 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 1 žlica mlete paprike
- sol in poper

Od burgerja do njokov: 10 brezmesnih kosil, ki bodo navdušila vso družino
Iščete ideje za brezmesna kosila? Imamo 10 slastnih receptov, s katerimi mesa sploh ne boste pogrešali.

Pozabite na aperol, to je hit napitek tega poletja
Če boste letos postregli limoncello namesto aperola, boste zagotovo naredili vtis. In verjemite, nihče ga ne bo pogrešal.

5 receptov za lazanjo, ki vas bodo navdušili
Kakšna sreča, da je Italija tako blizu, da se je vpliv njene kuhinje tako lepo udomačil tudi pri nas. In še večja sreča, da je njihova kulinarika tako dostopna!
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 avokada
- 4 male čabate
- 4 tanke rezine najljubšega sira
- 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
- majoneza, ko postrežemo (po želji)
cajunska začimbna mešanica
- 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 1 žlica mlete paprike
- sol in poper
Postopek
Začimbe zmešamo z malo soli in več popra ter jih damo na stran v večjo skledo. Žar v pečici segrejemo na visoko temperaturo. Piščančje prsi rahlo potolčemo na leseni delovni površini, jih pokapamo s polovico olja in povaljamo v skledi z začimbami, da je meso z vseh strani dobro začinjeno. Preostalo olje segrejemo v veliki ponvi in na njem po 5 minut na vsaki strani pečemo piščanca, da se popeče, nato ga potisnemo ob stran ponve in v njej še nekaj minut pražimo slanino.
Medtem ko se piščanec peče, avokado razpolovimo, razkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine. Čabate prerežemo in prerezane strani popečemo. Zgornje dele čabat obložimo s sirom in pečemo pod žarom, da se sir stopi.
Sestavimo burgerje. Čabate po želji premažemo z majonezo, obložimo s pestjo špinačnih listov in režnjem slanine. Piščanca narežemo na rezine, izmenično z rezinami avokada jih polagamo na slanino in pazimo, da nam avokado ne uide. Na vrh položimo zgornji del čabate, po njem rahlo pritisnemo in burgerje postrežemo.
Nasvet
Z burgerji lahko ponudimo tudi preprosto solato. Na krožnik izmenično polagamo rezine avokada, paradižnika in mocarele. Rezine posipamo z natrgano baziliko, pokapamo z najljubšim prelivom in postrežemo.