
Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako
Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven
Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako
Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven

Sestavine
za začinjeno olje
- 1 žlička gorčice v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
- 0,6 dl oljčnega olja
za omako
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
- 60 g popraženih orehovih jedrc
- 1,2 dl oljčnega olja
- 4 žlice krušnih drobtin
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
za začinjeno olje
- 1 žlička gorčice v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
- 0,6 dl oljčnega olja
za omako
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 1⁄2 pečene rdeče paprike, vložene v olje, odcejene
- 60 g popraženih orehovih jedrc
- 1,2 dl oljčnega olja
- 4 žlice krušnih drobtin
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 6 filejev piščančjih prsi (vsak pribl. 180 g)
Postopek
Pripravimo kovinska, bambusova ali lesena nabodala; če imamo bambusova ali lesena, jih najmanj 30 minut namakamo v vodi.
Za začinjeno olje v veliki skledi pomešamo vse začimbe in jim primešamo olje.
Fileje piščančjih prsi po dolgem raz- polovimo, nato jih prečno narežemo na približno 3 cm široke kose. Dodamo jih v skledo z začinjenim oljem in zmešamo, da so kosi mesa enakomerno obdani z oljem in začimbami.
Meso nabodemo na nabodala tako, da se kosi dotikajo, a niso preveč natlačeni. Nabodala pokrijemo in postavimo v hladilnik, kjer naj se marinirajo do 1 ure.
Sestavine za omako damo v multipraktik in zmeljemo v pire, ki spominja na pesto. Po želji ga lahko razredčimo z malo vode.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Nabodala pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom 8 do 10 minut, da je meso čvrsto na dotik ter skoz in skoz pečeno, medtem jih enkrat obrnemo. Vzamemo jih z žara in pustimo počivati 2 do 3 minute, preden postrežemo.
Piščančja nabodala postrežemo topla s paprikino-orehovo omako.