
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

Lahki, mediteransko navdihnjeni burgerji navdušijo vse!
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto
Postopek
Kuhinjsko desko (ali drugo ravno površino) poškropimo z vodo in nanjo stresemo še vročo kuhano polento. Razmažemo jo na 1,5 cm debelo in popolnoma ohladimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na palčke (kot za pomfrit) in jih premažemo z malo olja. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 20 minut, da postanejo zlato rjave. Piščančje prsi prerežemo na pol, jih z valjarjem rahlo poravnamo in premažemo z oljem. V krožniku zmešamo drobtine in parmezan ter v mešanici povaljamo piščančje prsi.
Piščančje prsi razporedimo po drugem pekaču in jih pečemo 10 do 12 minut, da se popolnoma spečejo in postanejo hrustljave. Nato na vsak kos piščanca položimo rezino mocarele in spet postavimo v pečico, da se sir rahlo stopi. Čabate ali kruhke za hamburgerje prerežemo na pol in jih rahlo popečemo. Obložimo jih z nekaj solatnimi listi. Nanje položimo piščančje prsi, jih obložimo s pestom iz bazilike in dodamo še paradižnik. Postrežemo s pomfrijem iz polente.