
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

Lahki, mediteransko navdihnjeni burgerji navdušijo vse!
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 500 g skuhane polente
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 kosa piščančjih prsi
- 25 g krušnih drobtin
- 25 g parmezana
- 120 g rezin mocarele
- 4 čabate ali kruhki za hamburgerje
ko postrežemo
- solatni listi
- na soncu posušeni paradižniki
- bazilikin pesto
Postopek
Kuhinjsko desko (ali drugo ravno površino) poškropimo z vodo in nanjo stresemo še vročo kuhano polento. Razmažemo jo na 1,5 cm debelo in popolnoma ohladimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na palčke (kot za pomfrit) in jih premažemo z malo olja. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 20 minut, da postanejo zlato rjave. Piščančje prsi prerežemo na pol, jih z valjarjem rahlo poravnamo in premažemo z oljem. V krožniku zmešamo drobtine in parmezan ter v mešanici povaljamo piščančje prsi.
Piščančje prsi razporedimo po drugem pekaču in jih pečemo 10 do 12 minut, da se popolnoma spečejo in postanejo hrustljave. Nato na vsak kos piščanca položimo rezino mocarele in spet postavimo v pečico, da se sir rahlo stopi. Čabate ali kruhke za hamburgerje prerežemo na pol in jih rahlo popečemo. Obložimo jih z nekaj solatnimi listi. Nanje položimo piščančje prsi, jih obložimo s pestom iz bazilike in dodamo še paradižnik. Postrežemo s pomfrijem iz polente.