
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto

Sestavine
- 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
- 4 majhne čebule
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 200 g listov mlade špinače
- 300 g mlete jagnjetine
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 6 žlic grškega jogurta
- prgišče metinih listov
- 4 bombice za burgerje s sezamom
- 1–2 velika paradižnika
- sol in poper

Pšenično pivo je odlična poletna osvežitev
Iz Nemčije prihaja vrsta legendarnih pivskih stilov, a med njimi posebno mesto zaseda pšenično pivo, ki se prileže v prav vseh letnih časih.

Modra rakovica v našem morju: invazivna in agresivna, a izjemno okusna
V slovenskem morju opažajo vse več primerkov modre rakovice, agresivne invazivne vrste, ki povzroča ekološko in ekonomsko škodo. A malokdo ve, da modra rakovica v svetu slovi kot cenjena kulinarična specialiteta in da je njeno meso vrhunske kakovosti.

Hladilnik pred dopustom: porabite, kar imate, zamrznite, kar lahko
Preden se odpravite na težko pričakovani dopust, poskrbite, da vas ob vrnitvi v hladilniku ne pričakata pokvarjena hrana in neprijeten vonj. Porabite, kar imate, zamrznite, kar lahko – preverite naše praktične nasvete in odpotujte brez slabe vesti.
Sestavine
- 2 žlici + 2 žlički oljčnega olja
- 4 majhne čebule
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 200 g listov mlade špinače
- 300 g mlete jagnjetine
- 3 žlice albuminske skute (rikote)
- 6 žlic grškega jogurta
- prgišče metinih listov
- 4 bombice za burgerje s sezamom
- 1–2 velika paradižnika
- sol in poper
Postopek
Dve čebuli razpolovimo in tanko narežemo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Vanjo stresemo narezano čebulo in kuminova semena, solimo in popramo. Pri precej blagi temperaturi pražimo, da čebula porumeni in karamelizira.
Medtem stresemo špinačo v cedilo in jo prelijemo z litrom do dvema vrele vode, da ovene. Nato jo kar se da močno ožmemo, jo grobo narežemo in stresemo v večjo skledo. Preostali čebuli naribamo in stresemo k špinači skupaj z mletim mesom in skuto, solimo in popramo. Temeljito premešamo. Iz mase oblikujemo 4 polpete. V teflonski ponvi segrejemo 2 žlički olja in pečemo polpete po vsaki strani 8 do 9 minut oziroma dokler niso tudi znotraj pečene (ali pa jih spečemo na žaru).
Bombice prečno prerežemo na pol. Paradižnik narežemo na rezine. V skledici zmešamo jogurt, drobno sesekljano meto, sol in poper. Z malce te mešanice premažemo vsako spodnjo polovico bombice, jo obložimo s paradižnikom in polpeto, na vrh pa damo praženo čebulo. Postrežemo z jogurtom.