
Piščančja jetra s pirejem z gorčico
Piščančja jetrca in pire za nasitno malico
Piščančja jetra s pirejem z gorčico
Piščančja jetrca in pire za nasitno malico

Sestavine
- 300 g piščančjih jeter
- 40 g masla
- 2 čebuli
- 2 žlici suhega šerija
- 1 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
pire z gorčico
- 450 g olupljenega krompirja
- ½ dl mleka
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 1 žlička dijonske gorčice

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 300 g piščančjih jeter
- 40 g masla
- 2 čebuli
- 2 žlici suhega šerija
- 1 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
pire z gorčico
- 450 g olupljenega krompirja
- ½ dl mleka
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 1 žlička dijonske gorčice
Postopek
Krompir narežemo na kocke in damo kuhat v osoljeno vodo. Medtem olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi spenimo polovico masla in na njem 15 do 20 minut počasi pražimo čebulo, da se popolnoma zmehča in porumeni. Občasno premešamo. Čebulo preložimo na krožnik in prihranimo.
Kuhan krompir odcedimo, počakamo, da preostala tekočina izpari, in ga z mlekom in obema gorčicama pretlačimo. Dosolimo, če je treba, in popramo po želji.
Skrbno očiščena jetra solimo in popramo. V ponev damo preostalo maslo, in ko se speni, dodamo jetra in jih pražimo 2 do 4 minute na vsaki strani. V notranjosti morajo še vedno biti rožnata.
Dodamo šeri, pustimo, da pol minute brbota, nato dodamo prepraženo čebulo in jušno osnovo. Premešamo in zavremo, nato temperaturo zmanjšamo, in dušimo minuto ali dve, da se omaka malo reducira in takoj postrežemo s pirejem.