
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 500 g manjšega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 6–8 piščančjih stegen s kožo
- 8 olupljenih šalotk
- 100 g slanine
- 1 limona
- 5 vejic origana
- 1 dl belega vina
- 2 dl piščančje osnove
- sol
- poper

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 500 g manjšega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 6–8 piščančjih stegen s kožo
- 8 olupljenih šalotk
- 100 g slanine
- 1 limona
- 5 vejic origana
- 1 dl belega vina
- 2 dl piščančje osnove
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na krhlje. Krompir operemo in ga narežemo na rezine. Damo ga v večji nizek pekač, prelijemo z žlico olja, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo in pečemo 20 minut.
Slanino narežemo na koščke. Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom in jih damo h krompirju skupaj s celimi šalotkami, slanino, limonovimi krhlji in origanom. Prelijemo s preostalim oljem in damo v pečico še za 20 minut. Nato jed zalijemo z vinom in piščančjo osnovo in pečemo še 20 minut, da se meso speče do konca.
Nasvet
Namesto vina lahko uporabimo tudi 1 dl piščančje jušne osnove (skupaj 3 dl).