
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- ½ žlice dijonske gorčice
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
- sol
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
- ½ žlice dijonske gorčice
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Meso solimo in popramo in ga na olju opečemo, približno minuto na vsaki strani. Meso vzamemo iz kozice in ga prihranimo.
V kozico dodamo kislo smetano ali crème fraîche , obe vrste gorčice in narezan pehtran. Dobro premešamo in zavremo, nato v omako vstavimo meso. Nekaj žlic omake prelijemo po mesu in kozico postavimo v pečico. Če nimamo kozice, ki je primerna tudi za v pečico, jed preložimo v ustrezen pekač. Pečemo 20 minut, da se meso popolnoma speče in omaka brbota. Postrežemo s stročjim fižolom in rižem basmati.
Nasvet
Namesto piščančjih prsi lahko uporabimo stegna, postavimo v pečico pokrito kozico in stegna pečemo 20 minut, nato ponev odkrijemo in jih pečemo še 20 minut.