
Piščanec z gorčico in pirejem iz zelene in korenčka
Piščanec z gorčico in pirejem iz zelene in korenčka

Sestavine
- 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
- 500 g korenja
- 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol
- poper

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
- 500 g korenja
- 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Zeleno in korenje olupimo in narežemo, prestavimo v lonec in prelijemo s toliko vrele vode, da je zelenjava pokrita. Solimo in pokrito kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča.
Medtem piščančje prsi narežemo na trakove, jih solimo in popramo ter pomokamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani popečemo meso, da malce porjavi. Primešamo gorčico in jušno osnovo in zavremo. Nepokrito kuhljamo 5 do 10 minut, da se piščanec skuha in omaka zgosti.
Korenje in zeleno odcedimo in s paličnim mešalnikom naredimo grob pire. Ob gorčičnem piščancu in zelenjavnem pireju lahko ponudimo kuhan stročji fižol ali drugo kuhano zeleno zelenjavo.