
Pikanten karijev riž s čičerko in špinačo
Pikanten karijev riž s čičerko in špinačo

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici karijeve paste
- 250 g riža basmati
- 4,5 dl zelenjavne juhe
- 400 g kuhane čičerike
- pest rozin
- 170 g zamrznjene špinače
- pest indijskih oreščkov
- sol
- poper
- navadni jogurt za preliv (po želji)

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici karijeve paste
- 250 g riža basmati
- 4,5 dl zelenjavne juhe
- 400 g kuhane čičerike
- pest rozin
- 170 g zamrznjene špinače
- pest indijskih oreščkov
- sol
- poper
- navadni jogurt za preliv (po želji)
Postopek
Česen olupimo in stremo, riž splahnemo pod tekočo vodo, špinačo odtalimo. V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem kakšno minuto na srednjem ognju pražimo česen in karijevo pasto, da lepo zadišita.
Nato v ponev dodamo riž, čičeriko in rozine ter zalijemo z juho. Jed dobro premešamo z vilicami, da se riž ne zlepi. Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo in zavremo. Ogenj nato zmanjšamo in kuhamo še 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da riž popije vso tekočino in se zmehča.
Odtaljeno špinačo dobro odcedimo; z rokami iz nje iztisnemo čim več vode. Damo jo k rižu, skupaj z 2 žlicama vroče vode. Z vilicami jo dobro vmešamo v riž in dodamo še indijske oreščke. Preden karijev riž postrežemo, ga po želji prelijemo z jogurtom.