Kaj boste skuhali danes?
Juha s špinačo, lečo in karijem
Špinačna juha, bogata z železom, diši po daljnjih krajih. Prijetno vas bo nasitila in razveselila v vsakem letnem času.
Juha s špinačo, lečo in karijem
Špinačna juha, bogata z železom, diši po daljnjih krajih. Prijetno vas bo nasitila in razveselila v vsakem letnem času.
Sestavine
- 1 čebula
- 1⁄2 žličke ostrega čilija v prahu (ali po okusu)
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica srednje ostrega karija v prahu
- 150 g suhe rjave leče
- 1,2 litra zelenjavne jušne osnove
- 500 g špinače
- sok 2 bio limon (ali po okusu)
zeliščni pesto
- 1 velik strok česna
- 1 žlica repičnega olja
- velik šop koriandra ali peteršilja
- 30 g popraženih indijskih oreškov
- naribana lupinica 2 bio limon
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 1 čebula
- 1⁄2 žličke ostrega čilija v prahu (ali po okusu)
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica srednje ostrega karija v prahu
- 150 g suhe rjave leče
- 1,2 litra zelenjavne jušne osnove
- 500 g špinače
- sok 2 bio limon (ali po okusu)
zeliščni pesto
- 1 velik strok česna
- 1 žlica repičnega olja
- velik šop koriandra ali peteršilja
- 30 g popraženih indijskih oreškov
- naribana lupinica 2 bio limon
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Primešamo česen, čili, kumin in kari ter pražimo še 1 minuto. Dodamo lečo in jušno osnovo ter na srednji do nizki temperaturi nežno kuhamo 30 minut.
Koriander ali peteršilj, olje, česen, indijske oreške in limonovo lupinico damo v multipraktik, dodamo 1 do 2 žlici vode in zmeljemo v grob pesto. Damo ga v skledo in prihranimo.
V juho vmešamo špinačo in kuhamo 5 minut, da ovene. Polovico juhe damo v zmogljiv mešalnik in jo gladko zmeljemo, nato jo vrnemo v kozico in zmešamo s preostankom juhe. Primešamo limonov sok po okusu.
Juho razdelimo v skodele in vsako porcijo obložimo z zeliščnim pestom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa