
Piade
»Piadine romagnole«
Piade
»Piadine romagnole«

Sestavine
- 1 kg bele moke
- 80 g svinjske masti
- 2 zavitka pecilnega praška
- 20 g soli
- 2 dl mleka
- pribl. 3 dl vode
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 1 kg bele moke
- 80 g svinjske masti
- 2 zavitka pecilnega praška
- 20 g soli
- 2 dl mleka
- pribl. 3 dl vode
Postopek
Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo preostale sestavine in zamesimo srednje gosto testo, ki ga razdelimo na 10 enakih kosov. Vsak kos posebej vgnetemo v hlebček, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati pol ure.
Vsak hlebček razvaljamo na 3 mm debelo, večkrat prebodemo z vilicami in pečemo na vročem kamnu ali žar plošči (2 do 3 minute na vsaki strani).

Nasvet
V originalnem receptu se uporablja svinjska mast, vendar jo lahko zamenjate z oljem. Piade ponudimo same ali pa še tople nadevamo s pršutom, salamami ali zelenjavo, prepognemo in ponudimo kot sendvič.