
Piade
»Piadine romagnole«
Piade
»Piadine romagnole«

Sestavine
- 1 kg bele moke
- 80 g svinjske masti
- 2 zavitka pecilnega praška
- 20 g soli
- 2 dl mleka
- pribl. 3 dl vode

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Ideje za poletne obroke brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Smash burger: bolj hrustljav, bolj okusen
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 1 kg bele moke
- 80 g svinjske masti
- 2 zavitka pecilnega praška
- 20 g soli
- 2 dl mleka
- pribl. 3 dl vode
Postopek
Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo preostale sestavine in zamesimo srednje gosto testo, ki ga razdelimo na 10 enakih kosov. Vsak kos posebej vgnetemo v hlebček, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati pol ure.
Vsak hlebček razvaljamo na 3 mm debelo, večkrat prebodemo z vilicami in pečemo na vročem kamnu ali žar plošči (2 do 3 minute na vsaki strani).

Nasvet
V originalnem receptu se uporablja svinjska mast, vendar jo lahko zamenjate z oljem. Piade ponudimo same ali pa še tople nadevamo s pršutom, salamami ali zelenjavo, prepognemo in ponudimo kot sendvič.