Ideje za poletne obroke brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Poletje radi izkoristimo do polnosti in nikakor ne želimo dolgih ur preživljati v kuhinji. Vsaj ne med tednom, ko je že tako polno drugih obveznosti. Vseeno pa radi dobro in kakovostno jemo. Predstavljamo nekaj idej za jedi, ki so dokaj hitro pripravljene, okusne in dovolj nasitne (ne pa preveč), da boste po njih zadovoljni nadaljevali dan.
Zelenjavna zmešnjava s klobasico in ocvrtim jajcem
Sestavine
- 1 čebula
- 3 manjše barvne paprike
- 3 stroki česna
- 1 čili
- rastlinsko olje za praženje
- 4 zreli paradižniki
- sol
- mlet črni poper
- 500 g bučk
- 300 g pikantne klobase (lahko tudi hmeljarske)
- 4 jajca
- sveža bazilika po okusu

Priprava
1. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Papriko očistite in narežite na manjše kose. Česen olupite in na drobno narežite. Čili očistite in na drobno sesekljajte.
2. V veliki ponvi (ali loncu) segrejte olje, dodajte čebulo in papriko ter ju skupaj na kratko prepražite. Nato vmešajte česen in čili ter premešajte. Dodajte sesekljan paradižnik in prilijte približno 1 dcl vode. Začinite s soljo in poprom ter pokrito kuhajte približno 15 minut.
3. Nato dodajte očiščene bučke, narezane na manjše kose, in klobaso, narezano na kolobarje. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča. Po okusu začinite s soljo in vmešajte sesekljane liste bazilike.
4. Posebej ocvrite jajca na oko in jih rahlo posolite.
5. Zelenjavno zmešnjavo razdelite na krožnike, na vrh položite jajca ter potresite s ščepcem zdrobljenega popra in bazilike.
Nadaljevanje prispevka s slastnimi recepti si lahko preberete v reviji Jana, št. 25, 24. junij 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se