
Orehove ladjice
Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo
Orehove ladjice
Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo

Sestavine
- 1 zavitek svežega listnatega testa (270 g)
- 250 g mletih orehov
- 70 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlička cimeta
- 100 g rozin
- jajce za premaz
- 15 polovičk orehovih jedrc za okras
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 1 zavitek svežega listnatega testa (270 g)
- 250 g mletih orehov
- 70 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlička cimeta
- 100 g rozin
- jajce za premaz
- 15 polovičk orehovih jedrc za okras
Postopek
Listnato testo vzamemo iz hladilnika 10 minut pred uporabo. V skledi dobro zmešamo orehe s kristalnim in vaniljevim sladkorjem, mlekom, cimetom in rozinami.
Na papirju za peko razrežemo razvaljano listnato testo na petnajst kvadratov (8 × 8 cm). Testene robove namažemo s stepenim jajcem.
Na sredino kvadratov porazdelimo orehov nadev. Po dva nasprotna vogala preganemo enega čez drugega in testo premažemo s stepenim jajcem. Na vrh vsake ladjice položimo polovičko orehovega jedrca.
Orehove ladjice pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 210 °C 15 do 20 minut do zlato rumene barve.