
Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
Gobova juha je vedno odlična ideja!
Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
Gobova juha je vedno odlična ideja!

Sestavine
- 500 g krompirja
- 1,5 l slane vode
- 500 g mešanih svežih gozdnih gob
- 2,5 dl smetane
- 1–2 žlici kisa
- sol in poper
- 100 g kuhane ajdove kaše
- 1 žlica sesekljanega peteršilja za posip

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 1,5 l slane vode
- 500 g mešanih svežih gozdnih gob
- 2,5 dl smetane
- 1–2 žlici kisa
- sol in poper
- 100 g kuhane ajdove kaše
- 1 žlica sesekljanega peteršilja za posip
Postopek
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Gobe očistimo, operemo in tanko narežemo. V vrelo vodo damo kuhat krompir. Po 10 minutah dodamo gobe, in ko se vse skupaj zmehča, zgostimo s smetano.
Na koncu juho okisamo ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še ajdovo kašo in postrežemo posuto s svežim peteršiljem.