
Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
Gobova juha je vedno odlična ideja!
Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
Gobova juha je vedno odlična ideja!

Sestavine
- 500 g krompirja
- 1,5 l slane vode
- 500 g mešanih svežih gozdnih gob
- 2,5 dl smetane
- 1–2 žlici kisa
- sol in poper
- 100 g kuhane ajdove kaše
- 1 žlica sesekljanega peteršilja za posip

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 500 g krompirja
- 1,5 l slane vode
- 500 g mešanih svežih gozdnih gob
- 2,5 dl smetane
- 1–2 žlici kisa
- sol in poper
- 100 g kuhane ajdove kaše
- 1 žlica sesekljanega peteršilja za posip
Postopek
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Gobe očistimo, operemo in tanko narežemo. V vrelo vodo damo kuhat krompir. Po 10 minutah dodamo gobe, in ko se vse skupaj zmehča, zgostimo s smetano.
Na koncu juho okisamo ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še ajdovo kašo in postrežemo posuto s svežim peteršiljem.