
Zimska solata s tunino kot v Nici
Solata iz krompirja in tunine
Zimska solata s tunino kot v Nici
Solata iz krompirja in tunine

Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jajca
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici kaper
- 50 g na soncu posušenih paradižnikov
- ½ rdeče čebule
- 100 g listov mlade špinače
- 300 g tunine iz pločevinke
- sol
- poper

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jajca
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici kaper
- 50 g na soncu posušenih paradižnikov
- ½ rdeče čebule
- 100 g listov mlade špinače
- 300 g tunine iz pločevinke
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanjše rezine. Prav tako na tanke rezine narežemo čebulo. Kapre odcedimo, paradižnike pa drobno sesekljamo. Pečico segrejemo na 200 °C.
Krompir prelijemo z žlico oljčnega olja in ga začinimo s soljo in malo popra. Damo ga v pekač in pečemo približno 20 minut, da je zlato rjave barve in hrustljavo zapečen. Vmes ga enkrat premešamo.
Medtem ko se krompir peče, damo jajca v posodo z vodo, vse skupaj zavremo, nato pa jajca v trdo skuhamo (8 do 10 minut). Skuhana damo v posodo z mrzlo vodo, da se rahlo ohladijo. Nato jih olupimo in narežemo na polovice.
V veliko skledo damo preostalo olje, kis, kapre in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom in dodamo še čebulo, oprano špinačo, odcejeno tunino in krompir. Vse skupaj nežno premešamo, nato dodamo še jajca in postrežemo.