
Zimska solata s tunino kot v Nici
Solata iz krompirja in tunine
Zimska solata s tunino kot v Nici
Solata iz krompirja in tunine

Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jajca
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici kaper
- 50 g na soncu posušenih paradižnikov
- ½ rdeče čebule
- 100 g listov mlade špinače
- 300 g tunine iz pločevinke
- sol
- poper
Preberite tudi

Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.

Zamisli za nove jedi s trdo kuhanimi jajci
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.

Preproste velikonočne sladice
Odkrijte preproste recepte za sladice, ki jih lahko pripravite tudi na velikonočno nedeljo (ne glede na kuharsko znanje).
Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 jajca
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici kaper
- 50 g na soncu posušenih paradižnikov
- ½ rdeče čebule
- 100 g listov mlade špinače
- 300 g tunine iz pločevinke
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na tanjše rezine. Prav tako na tanke rezine narežemo čebulo. Kapre odcedimo, paradižnike pa drobno sesekljamo. Pečico segrejemo na 200 °C.
Krompir prelijemo z žlico oljčnega olja in ga začinimo s soljo in malo popra. Damo ga v pekač in pečemo približno 20 minut, da je zlato rjave barve in hrustljavo zapečen. Vmes ga enkrat premešamo.
Medtem ko se krompir peče, damo jajca v posodo z vodo, vse skupaj zavremo, nato pa jajca v trdo skuhamo (8 do 10 minut). Skuhana damo v posodo z mrzlo vodo, da se rahlo ohladijo. Nato jih olupimo in narežemo na polovice.
V veliko skledo damo preostalo olje, kis, kapre in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom in dodamo še čebulo, oprano špinačo, odcejeno tunino in krompir. Vse skupaj nežno premešamo, nato dodamo še jajca in postrežemo.