Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom

Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.

Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom

Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

testo

  • 400 g moke
  • 20 g kvasa
  • sol
  • ½ žličke sladkorja
  • pribl. 2,5 dl mlačne vode
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 veliki rdeči čebuli
  • pest rožmarinovih lističev
  • 1 žlička grobe morske soli

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

testo

  • 400 g moke
  • 20 g kvasa
  • sol
  • ½ žličke sladkorja
  • pribl. 2,5 dl mlačne vode
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 veliki rdeči čebuli
  • pest rožmarinovih lističev
  • 1 žlička grobe morske soli

Postopek

1

V skledo presejemo moko s soljo in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v malo mlačne vode in ga vlijemo v jamico. Primešajmo mu pol žličke sladkorja in dve žlici moke. Postavimo ga na toplo, kjer naj vzhaja. Vzhajan kvas pomešamo s preostalo moko in vodo in zamesimo srednje trdo testo. Mora biti nekoliko mehkejše, kot je testo za navaden kruh. Oblikujemo ga v kepo, pokrijemo in pustimo vzhajati. Počakamo, da se mu prostornina podvoji.

2

Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi jo 5 minut pražimo na žlici olja, da se zmehča, nato jo prihranimo.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo razvaljamo in ga damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Posujemo ga s čebulo in rožmarinovimi lističi. S prsti testo rahlo potlačimo, prelijemo s preostalim oljem in pečemo približno pol ure, da testo zlato rjavo porjavi. Pečeno fokačo ohladimo, jo narežemo na kvadrate in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.