Kaj boste skuhali danes?
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.
Sestavine
testo
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- sol
- ½ žličke sladkorja
- pribl. 2,5 dl mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli
- pest rožmarinovih lističev
- 1 žlička grobe morske soli
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
testo
- 400 g moke
- 20 g kvasa
- sol
- ½ žličke sladkorja
- pribl. 2,5 dl mlačne vode
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli
- pest rožmarinovih lističev
- 1 žlička grobe morske soli
Postopek
V skledo presejemo moko s soljo in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v malo mlačne vode in ga vlijemo v jamico. Primešajmo mu pol žličke sladkorja in dve žlici moke. Postavimo ga na toplo, kjer naj vzhaja. Vzhajan kvas pomešamo s preostalo moko in vodo in zamesimo srednje trdo testo. Mora biti nekoliko mehkejše, kot je testo za navaden kruh. Oblikujemo ga v kepo, pokrijemo in pustimo vzhajati. Počakamo, da se mu prostornina podvoji.
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi jo 5 minut pražimo na žlici olja, da se zmehča, nato jo prihranimo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo razvaljamo in ga damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Posujemo ga s čebulo in rožmarinovimi lističi. S prsti testo rahlo potlačimo, prelijemo s preostalim oljem in pečemo približno pol ure, da testo zlato rjavo porjavi. Pečeno fokačo ohladimo, jo narežemo na kvadrate in postrežemo.