
Kruh naan
Kruh naan

Sestavine
testo
- 250 g moke
- 2 žlički sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,1–1,3 dl mleka
- 2 žlici olja in še malo za premaz
obloga
- mak ali sezam ali sesekljan česen in svež koriander
- 1 žlica stopljenega masla za premaz

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
testo
- 250 g moke
- 2 žlički sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,1–1,3 dl mleka
- 2 žlici olja in še malo za premaz
obloga
- mak ali sezam ali sesekljan česen in svež koriander
- 1 žlica stopljenega masla za premaz
Postopek
V skledo presejemo moko s pecilnim praškom ter dodamo sladkor in sol. V drugi skledici zmešamo mleko in olje. V sredino moke naredimo jamico in vanjo vlijemo zmes mleka in olja. Počasi mešamo sestavine, tako da začnemo v sredini in postopno vmešamo moko okoli jamice, da dobimo gladko in mehko testo. Gnetemo ga 8 do 10 minut; če se preveč lepi, dodamo malo moke.
Testo položimo v skledo, premazano z malo olja, pokrijemo z vlažnim prtičkom in pustimo na toplem 10 do 15 minut. Iz testa nato oblikujemo 5 kroglic.
V pečici segrejemo žar na srednjo temperaturo in na najvišje vodilo postavimo težek pekač, da se segreje. Testene kroglice na pomokani delovni površini zelo tanko razvaljamo, po možnosti v obliko solze. Posujemo jih z izbrano oblogo, ki jo potlačimo v testo. Kruhke položimo na vroč pekač in pečemo le minuto ali dve, da se rahlo obarvajo. Premažemo jih z maslom in še tople postrežemo.