
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom

Sestavine
- 2 jajčevca
- 8 strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 100 g naribanega parmezana
- 4 zreli paradižniki
- groba morska sol in sveže mleti poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
- nekaj timijanovih vejic za okras
Preberite tudi

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 8 strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 100 g naribanega parmezana
- 4 zreli paradižniki
- groba morska sol in sveže mleti poper
- ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
- nekaj timijanovih vejic za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce po dolgem razpolovimo in z ostrim nožem večkrat diagonalno zarežemo v meso 2 cm globoko. Česen olupimo in vsak strok razrežemo na 4 rezine, ki jih enakomerno razporedimo v zareze – v vsako polovico 8 rezin. Oljčno olje zmešamo z balzamičnim kisom. Jajčevce damo v pekač s prerezano stranjo navzgor, jih solimo in premažemo z mešanico olja in kisa. Postavimo jih v pečico in pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo.
Paradižnike blanširamo v vreli vodi. Olupimo jih, ohladimo z mrzlo vodo in vsakega razrežemo na četrtine. Semena in notranjost odstranimo, meso pa narežemo na koščke. Pečene polovice jajčevcev obložimo s koščki paradižnika, potresemo s parmezanom in postavimo v pečico za približno 5 minut, da se zlato obarvajo.
Jajčevce razporedimo na krožnike, pokapljamo z malo ekstra deviškega oljčnega olja, nanje nameljemo malo soli in popra ter okrasimo z vejicami timijana.