© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vložena pečena paprika v odišavljenem olju

Vložena paprika bo odlična spremljevalka narezkov

Vložena pečena paprika v odišavljenem olju

Vložena paprika bo odlična spremljevalka narezkov

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1,5 kg (3–4 srednji kozarci)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Vložena pečena paprika v odišavljenem olju

Sestavine

  • 5 dl blagega oljčnega olja
  • 2 žlički sladke mlete dimljene paprike
  • 1 strok česna
  • 1 žlica zrn črnega popra
  • 1 žlica koromačevih semen
  • 8 rdečih paprik
  • 8 rumenih paprik
  • groba morska sol
  • 3 dl belega vinskega kisa
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 5 dl blagega oljčnega olja
  • 2 žlički sladke mlete dimljene paprike
  • 1 strok česna
  • 1 žlica zrn črnega popra
  • 1 žlica koromačevih semen
  • 8 rdečih paprik
  • 8 rumenih paprik
  • groba morska sol
  • 3 dl belega vinskega kisa

Postopek

1

Olje vlijemo v srednje veliko kozico in mu dodamo mleto papriko ter na rezinice narezan česen. Nežno segrevamo 5   minut, nato pustimo, da se ohladi. Cedilo obložimo z muslinom in olje precedimo, česen in papriko zavržemo, svetlo oranžno dišeče olje pa prihranimo. V ponvici brez maščobe 1 minuto pražimo začimbe, da spustijo aromo, in jih dodamo v odišavljeno olje.

2

Gril v pečici močno segrejemo. Paprike razpolovimo (peclje pustimo – pozneje jih preprosto izpulimo) in jih razporedimo na 2 velika pekača s prerezano stranjo navzdol. Pečemo jih približno 15 minut, da lupina počrni. Še vroče paprike preložimo v stekleno skledo, ki jo pokrijemo s pokrovom ali pokrovko, in pustimo, da se ohladijo. Ko so dovolj ohlajene, da jih lahko primemo v roke, jim odstranimo lupino, izpulimo peclje, postrgamo semena in jih natrgamo na večje kose.

3

V veliki kozici zavremo kis in 3 dl vode ter v mešanico položimo paprike. Ponovno zavremo in nežno kuhamo 3 minute, nato paprike vzamemo ven. Pustimo jih, da se posušijo na zraku ali jih popivnamo s papirnato brisačko. Nato jih rahlo solimo in nadevamo v sterilizirane kozarce. Nekaj minut nežno segrevamo odišavljeno olje, ga vlijemo čez paprike in kozarce zapremo s steriliziranimi pokrovčki. V shrambi se bodo obdržale več mesecev. Preden paprike postrežemo, jih posujemo s sesekljanim peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.