Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečene češnje in maline z jajčno kremo

Zapečene češnje in maline z jajčno kremo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
maline češnje jajčna krema Zapečene češnje in maline z jajčno kremo
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica moke
  • sok 1 limone ali malo žganja
  • 300 g razkoščičenih češenj
  • 300 g malin

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica moke
  • sok 1 limone ali malo žganja
  • 300 g razkoščičenih češenj
  • 300 g malin

Postopek

1

Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in ga damo v mleko. Vse skupaj segrevamo do vretja, in ko mleko skoraj zavre, ogenj ugasnemo in pustimo namakati 10 do 15 minut. Rumenjake ločimo od beljakov in rumenjake stepemo z 2 žlicama sladkorja, da dobimo svetlo mešanico. Primešamo ji še moko in gladko stepemo. V rumenjakovo mešanico vlijemo mleko in kuhamo 3 do 5 minut, da se krema zadosti zgosti. Skozi cedilo jo zlijemo v večjo skledo, da odstranimo strok, in pustimo, da se rahlo ohladi.

2

Beljake stepamo tako dolgo, da se njihova prostornina potroji in da se začnejo delati vršički. Nato postopoma dodajamo preostali sladkor, da dobimo gost in svetleč sneg. V rumenjakovo mešanico vlijemo limonov sok ali žganje ter tretjino snega. Dobro premešamo, nato pa v dveh korakih previdno vmešamo še preostali sneg. Vključimo grelec za žar v pečici.

3

V nizek pekač razporedimo očiščene češnje in maline in jih damo za 3 do 5 minut pod žar, da se rahlo zmehčajo. Nato čez sadje razporedimo jajčno kremo in damo še za 3 minute pod žar, da se obloga zlato rjavo obarva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.