
Pečeni šparglji in češnjevci s feto
Pečeni šparglji in češnjevci s feto
Čas priprave
25 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 4 osebe

Sestavine
- 450 g zelenih špargljev
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 50 g sira feta
- sol
Preberite tudi

Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.

Zamisli za nove jedi s trdo kuhanimi jajci
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.

Preproste velikonočne sladice
Odkrijte preproste recepte za sladice, ki jih lahko pripravite tudi na velikonočno nedeljo (ne glede na kuharsko znanje).
Sestavine
- 450 g zelenih špargljev
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 50 g sira feta
- sol
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 °C. Špargljem odrežemo olesenele dele, češnjeve paradižnike razpolovimo in oboje položimo v velik pekač. Pokapljamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom, solimo in vse premešamo. Pečemo 15 minut, da se šparglji zmehčajo in spečejo. Sir feta zdrobimo in potresemo po pečenih špargljih in češnjevcih.