Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni šparglji in češnjevci s feto

Pečeni šparglji in češnjevci s feto

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 450 g zelenih špargljev
  • 350 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 50 g sira feta
  • sol

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 450 g zelenih špargljev
  • 350 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 50 g sira feta
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Špargljem odrežemo olesenele dele, češnjeve paradižnike razpolovimo in oboje položimo v velik pekač. Pokapljamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom, solimo in vse premešamo. Pečemo 15 minut, da se šparglji zmehčajo in spečejo. Sir feta zdrobimo in potresemo po pečenih špargljih in češnjevcih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.