
Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico
Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico

Sestavine
- 300 g testenin (metuljčkov)
- 3 žlice majoneze z manj maščobe
- 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
- 1 žlička medu
- 300 g kuhanega piščanca
- 4 mlade čebulice
- manjši šopek bazilike
- 4 paradižniki
- sol
- poper

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 300 g testenin (metuljčkov)
- 3 žlice majoneze z manj maščobe
- 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
- 1 žlička medu
- 300 g kuhanega piščanca
- 4 mlade čebulice
- manjši šopek bazilike
- 4 paradižniki
- sol
- poper
Postopek
Piščanca grobo narežemo. Čebulico očistimo in drobno narežemo. Baziliko operemo in liste grobo natrgamo. Paradižnik operemo, ga narežemo na četrtine in solimo.
Testenine skuhamo v zadostni količini vrele osoljene vode. Nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. V veliki skledi zmešamo majonezo, gorčico in med. Mešanico razredčimo z malo vode, tako da dobimo tako tekoč preliv, kot je sladka smetana. Dodamo testenine, piščanca, čebulico, baziliko in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom ter nežno premešamo.
Nasvet
Namesto mlade čebulice lahko uporabimo tudi polovico rdeče čebule, ki jo prav tako drobno narežemo. Če želimo, lahko uporabimo majonezo z običajnim odstotkom maščobe.