
Bučkina tortilja s pestom in rukolo
Bučkina tortilja s pestom in rukolo

Sestavine
- 2 bučki (pribl. 300 g)
- 1 velik strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- 10 češnjevih paradižnikov
- 3 žlice dobrega svežega genovskega pesta
- pest rukole
- sol in poper
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 2 bučki (pribl. 300 g)
- 1 velik strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- 10 češnjevih paradižnikov
- 3 žlice dobrega svežega genovskega pesta
- pest rukole
- sol in poper
Postopek
Bučki narežemo na 3 mm debele kolobarje, česen drobno naribamo, V teflonski ponvi premera približno 25 cm segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo bučkine kolobarje in jih pražimo 5 minut, da se zmehčajo, medtem občasno pomešamo. Medtem v veliki skledi stepemo jajca z naribanim česnom, soljo in poprom.
Bučke stresemo iz ponve in jo obrišemo s papirnato brisačo. V ponev dodamo preostali 2 žlici olja in jo spet pristavimo. V jajca vmešamo bučke in mešanico zlijemo v ponev. Pečemo 10 minut na majhnem ognju, da se skoraj povsem strdi. Nato tortiljo podrsnemo na velik krožnik in jo zvrnemo v ponev ter na hitro spečemo še na drugi strani, da se jajca povsem strdijo. (Če se želimo izogniti obračanju tortilje, jo lahko do konca spečemo pod žarom v pečici.) Tortiljo prestavimo na desko.
V ponev damo češnjeve paradižnike in jih popekamo 2 do 3 minute, da se malo zmehčajo in so kožice rahlo ožgane. Tortiljo razpolovimo in eno polovico premažemo z 2 žlicama pesta, nato jo pokrijemo z drugo polovico. Narežemo na trikotnike ter obložimo s preostalim pestom, popečenimi paradižnički in rukolo.
Pesto
Dva velika stroka grobo narezanega česna v možnarju stremo s ščepcem soli. Dodamo 40 g natrganih listov bazilike in 2 žlici rahlo popraženih pinjol. Stremo, da dobimo enakomerno maso. Preložimo v večjo posodo in počasi vmešamo 100 g sveže naribanega parmezana in 5 žlic oljčnega olja. Solimo in popramo. V hladilniku pesto lahko hranimo en teden.