
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto

Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta
Postopek
Česen drobno naribamo v skledo. Lečo kuhamo 25 minut, šparglje pa v parilniku 5 minut, da se komaj zmehčajo.
Tanko narezano čebulico, brusnice, olje in kis dodamo v skledo s česnom in dobro zmešamo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo in zmešamo s prelivom v skledi. Primešamo še razpolovljene paradižničke. Razdelimo na 2 krožnika, obložimo s šparglji in potresemo s feto. Pokapamo z malo olja in ponudimo.
Nasvet
Ta solata je odlična tudi za malico v službi ali za na pot – preprosto jo naložimo v posodo s pokrovom in odnesemo s seboj.