
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto

Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta
Postopek
Česen drobno naribamo v skledo. Lečo kuhamo 25 minut, šparglje pa v parilniku 5 minut, da se komaj zmehčajo.
Tanko narezano čebulico, brusnice, olje in kis dodamo v skledo s česnom in dobro zmešamo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo in zmešamo s prelivom v skledi. Primešamo še razpolovljene paradižničke. Razdelimo na 2 krožnika, obložimo s šparglji in potresemo s feto. Pokapamo z malo olja in ponudimo.
Nasvet
Ta solata je odlična tudi za malico v službi ali za na pot – preprosto jo naložimo v posodo s pokrovom in odnesemo s seboj.