
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto

Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Paradižnike razpolovimo in položimo na pekač; prerezana stran naj gleda navzgor. Poškropimo jih z oljčnim oljem in dobro začinimo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zelo nagubajo.
V vreli, soljeni vodi kuhamo lečo 15 minut, da se zmehča. Splaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo.
Medtem stremo česen, nasekljamo šalotko, avokado pa olupimo in narežemo na rezine. Česen, šalotko in kis zmešamo z dvema žlicama oljčnega olja in začinimo. Polovico preliva zmešamo z lečo. Pripravimo dva krožnika, razporedimo lečo, dodamo paradižnike in avokado. Solato posipamo z zdrobljeno feto in poškropimo s preostalim prelivom.