
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto

Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Paradižnike razpolovimo in položimo na pekač; prerezana stran naj gleda navzgor. Poškropimo jih z oljčnim oljem in dobro začinimo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zelo nagubajo.
V vreli, soljeni vodi kuhamo lečo 15 minut, da se zmehča. Splaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo.
Medtem stremo česen, nasekljamo šalotko, avokado pa olupimo in narežemo na rezine. Česen, šalotko in kis zmešamo z dvema žlicama oljčnega olja in začinimo. Polovico preliva zmešamo z lečo. Pripravimo dva krožnika, razporedimo lečo, dodamo paradižnike in avokado. Solato posipamo z zdrobljeno feto in poškropimo s preostalim prelivom.