© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Štruca s šparglji, olivami in posušenimi paradižniki

V štruci, ki jo lahko odnesete tudi na piknik, boste začutili pomlad v vsakem grižljaju!

Štruca s šparglji, olivami in posušenimi paradižniki

V štruci, ki jo lahko odnesete tudi na piknik, boste začutili pomlad v vsakem grižljaju!

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca, 10 kosov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
asparagus sundried tomato and olive loaf

Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 250 g špargljev, razrezanih na 3 dele
  • 200 g moke
  • malo soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlica timijana
  • 3 velika jajca
  • 1 dl mleka
  • pest izkoščičenih črnih oliv
  • 100 g narezanih posušenih paradižnikov
  • 100 g naribanega sira (npr. gavda, grojer)
  • oljčno olje za model
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 250 g špargljev, razrezanih na 3 dele
  • 200 g moke
  • malo soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlica timijana
  • 3 velika jajca
  • 1 dl mleka
  • pest izkoščičenih črnih oliv
  • 100 g narezanih posušenih paradižnikov
  • 100 g naribanega sira (npr. gavda, grojer)
  • oljčno olje za model

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Z oljem namastimo podolgovati model (približno 22 x 10 x 5 cm) in ga obložimo s papirjem za peko. Šparglje skuhamo v slani vodi, kuhamo jih 2 minuti, jih odcedimo, speremo pod hladno vodo in nežno obrišemo.

2

V večji skledi zmešamo moko, timijan in malo soli. Na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo rahlo razžvrkljana jajca, mleko in olje, vseskozi pa mešamo, da se moka poveže s tekočino in dobimo gladko maso.

3

Pet špargljev in nekaj oliv prihranimo za pozneje. Preostale šparglje, posušene paradižnike, olive in dve tretjini sira dodamo pripravljeni masi. Testo vlijemo v model, po vrhu položimo šparglje in olive, ki smo jih prihranili, in posujemo s preostalim sirom. Pečemo 35 do 40 minut, da se štruca hrustljavo in zlato zapeče. Najprej jo 5 minut hladimo v modlu, potem pa jo zvrnemo iz modla in hladimo na rešetki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.