
Telečji zvitki s cvetačnim tatarjem in šparglji
Telečji zvitki s cvetačnim tatarjem in šparglji

Sestavine
- 1 kg telečjega hrbta brez kosti
- 2 vejici rožmarina
- 5 vejic timijana
- olje makadamije
- 2 dl belega vina
nadev
- sol
- sončnično olje
- 300 g cvetače
- 20 g majoneze
- 50 g gorčičnih semen
- 500 g špargljev
- jabolčni kis
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- 1 kg telečjega hrbta brez kosti
- 2 vejici rožmarina
- 5 vejic timijana
- olje makadamije
- 2 dl belega vina
nadev
- sol
- sončnično olje
- 300 g cvetače
- 20 g majoneze
- 50 g gorčičnih semen
- 500 g špargljev
- jabolčni kis
Postopek
Timijanu in rožmarinu osmukamo lističe, jih drobno sesekljamo in zmešamo z 2 žlicama olja makadamije in soljo. Z začinjenim oljem premažemo telečji hrbet in ga za nekaj ur postavimo na hladno.
Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo nadev. Cvetačo očistimo in natrgamo na debelejše cvetke. V vreli slani vodi jo kuhamo toliko časa, da ostane še čvrsta. Nato jo ohladimo v mrzli vodi in odcedimo. Ohlajeno cvetačo sesekljamo, dodamo ji gorčična semena, majonezo in po potrebi začinimo.
V ponvi segrejemo sončnično olje in na močnem ognju opečemo telečji hrbet; na vsaki strani ga pečemo 2 minuti. Nato meso preložimo v primerno velik pekač, prilijemo belo vino in še malo sončničnega olja. Meso pečemo v pečici pri temperaturi 160 °C približno 40 minut. Vmes ga večkrat prelijemo z omako, ki nastane pri pečenju. Spečemo ga tako, da je na sredini še malo rožnato. Pečeno meso ohladimo, narežemo na tanke rezine, premažemo s pripravljenim cvetačnim nadevom in zavijemo v zvitke.
Surove šparglje narežemo na tanke rezance in začinimo s kisom, oljem makadamije in soljo. Telečje zvitke postrežemo s šparglji in solato, lahko tudi z žličniki krompirjevega pireja, začinjenega s kurkumo.