
Flambiran piščanec s šparglji
Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.
Flambiran piščanec s šparglji
Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.

Sestavine
- 4 piščančje prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke z malo soli
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 4 drobno nasekljane šalotke
- 4 žlice brendija ali konjaka
- 3 dl piščančje osnove
- 16 špargljevih vršičkov
- 4 zvrhane žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica sesekljanega pehtrana
- sol
- poper

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 4 piščančje prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke z malo soli
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 4 drobno nasekljane šalotke
- 4 žlice brendija ali konjaka
- 3 dl piščančje osnove
- 16 špargljevih vršičkov
- 4 zvrhane žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica sesekljanega pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi povaljamo v moki. V veliki široki ognjevarni posodi s pokrovom segrejemo olje in maslo ter na njem na obeh straneh opečemo meso, da postane lepe rjave barve. Dodamo šalotko, jo pražimo 2 minuti, da se začne mehčati, vendar ne porjavi. Prelijemo z žganjem, previdno prižgemo in se umaknemo, dokler plameni ne izgorijo. Prelijemo z osnovo in zavremo. Ogenj nato zmanjšamo, posodo pokrijemo in kuhamo 15 minut, da se meso skuha.
Dodamo še špargljeve vršičke, spet pokrijemo in kuhamo še 5 minut. Vmešamo smetano in pehtran ter segrejemo. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.