
Orehova ledena krema
Orehova ledena krema

Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Postopek
Želatino namočimo v hladno vodo. Jajci, rumenjak, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto stepemo z metlico za sneg nad vročo vodno kopeljo. Maso odstavimo z ognja. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v jajčni masi, nato pa stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Sladko smetano čvrsto stepemo in z rumom, likerjem in orehi previdno vmešamo v jajčno maso.
Model za ledeno kremo obložimo s folijo, napolnimo z orehovo maso in postavimo vsaj za 4 ure v zamrzovalnik.
Kremo zvrnemo iz modla, odstranimo folijo in razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo in osušili. Preden ledeno kremo ponudimo, jo okrasimo s čokoladnimi ostružki in orehovimi jedrci.