
Orehova ledena krema
Orehova ledena krema

Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 110 g sladkorja v prahu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 5 dl sladke smetane
- šilce ruma
- šilce orehovega likerja
- 100 g naribanih orehov
- čokoladni ostružki in naribani orehi za okras
Postopek
Želatino namočimo v hladno vodo. Jajci, rumenjak, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto stepemo z metlico za sneg nad vročo vodno kopeljo. Maso odstavimo z ognja. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v jajčni masi, nato pa stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.
Sladko smetano čvrsto stepemo in z rumom, likerjem in orehi previdno vmešamo v jajčno maso.
Model za ledeno kremo obložimo s folijo, napolnimo z orehovo maso in postavimo vsaj za 4 ure v zamrzovalnik.
Kremo zvrnemo iz modla, odstranimo folijo in razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo in osušili. Preden ledeno kremo ponudimo, jo okrasimo s čokoladnimi ostružki in orehovimi jedrci.