
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu

Sestavine
- 400 g tofuja
- repično olje za cvrenje in peko na žaru
- koruzni škrob za povaljanje
- 100 g bučk
- po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
- 100 g jajčevca
- 8 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- lesena nabodala
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 400 g tofuja
- repično olje za cvrenje in peko na žaru
- koruzni škrob za povaljanje
- 100 g bučk
- po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
- 100 g jajčevca
- 8 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- lesena nabodala
Postopek
Tofu narežemo na 3 x 2 cm velike kocke in jih povaljamo v koruznem škrobu.
V veliko ponev ali vok nalijemo olje do višine pol centimetra in ga segrejemo. Odvečen koruzni škrob otresemo in kocke tofuja cvremo v vročem olju. Obračamo jih, dokler ne dobijo enakomerno zlatorjave barve in tanke skorjice. Takoj ko so kocke tofuja ocvrte, jih poberemo iz ponve, odcedimo na papirnatem prtiču in na toplem prihranimo.
Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na primerne koščke; paradižnike pustimo cele. V ponvi za žar segrejemo nekaj olja in zelenjavo hrustljavo popečemo.
Koščke zelenjave in tofuja izmenično nataknemo na lesene palčke, solimo in popramo, serviramo na pripravljene krožnike ter ponudimo.