
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu

Sestavine
- 400 g tofuja
- repično olje za cvrenje in peko na žaru
- koruzni škrob za povaljanje
- 100 g bučk
- po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
- 100 g jajčevca
- 8 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- lesena nabodala

3 enostavni recepti z vrtnicami, ki vas bodo navdušili
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .
Sestavine
- 400 g tofuja
- repično olje za cvrenje in peko na žaru
- koruzni škrob za povaljanje
- 100 g bučk
- po 1 rdeča, zelena in rumena paprika
- 100 g jajčevca
- 8 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper
- lesena nabodala
Postopek
Tofu narežemo na 3 x 2 cm velike kocke in jih povaljamo v koruznem škrobu.
V veliko ponev ali vok nalijemo olje do višine pol centimetra in ga segrejemo. Odvečen koruzni škrob otresemo in kocke tofuja cvremo v vročem olju. Obračamo jih, dokler ne dobijo enakomerno zlatorjave barve in tanke skorjice. Takoj ko so kocke tofuja ocvrte, jih poberemo iz ponve, odcedimo na papirnatem prtiču in na toplem prihranimo.
Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na primerne koščke; paradižnike pustimo cele. V ponvi za žar segrejemo nekaj olja in zelenjavo hrustljavo popečemo.
Koščke zelenjave in tofuja izmenično nataknemo na lesene palčke, solimo in popramo, serviramo na pripravljene krožnike ter ponudimo.