© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezanci s kremno omako iz jurčkov

Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.

Rezanci s kremno omako iz jurčkov

Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jurcki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g svežih jurčkov
  • 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 25 g masla
  • šopek peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g svežih jurčkov
  • 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 25 g masla
  • šopek peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper

Postopek

1

Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jurčke očistimo, jih z vlažnim prtičkom obrišemo in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen, polovico peteršilja in gobe. Jed pražimo 4 do 5 minut in stalno mešamo. Prilijemo mesno jušno osnovo in smetano ter začinimo s soljo in poprom. Na srednjem ognju kuhamo omako še 5 minut.

2

V omako vmešamo maslo in jo odstavimo z ognja. Nekaj jurčkov vzamemo iz omake, druge pa s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno omako. Prihranjene jurčke damo v omako, dodamo preostali peteršilj in po želji še solimo.

3

V veliki količini osoljene vode skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo, zmešamo z jurčkovo omako, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo.

Nasvet

Jurčkovo omako lahko tudi zamrznemo. Popolnoma jo ohladimo in po porcijah zamrznemo v plastičnih posodah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.