
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.

Sestavine
- 500 g svežih jurčkov
- 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- šopek peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g svežih jurčkov
- 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- šopek peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jurčke očistimo, jih z vlažnim prtičkom obrišemo in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen, polovico peteršilja in gobe. Jed pražimo 4 do 5 minut in stalno mešamo. Prilijemo mesno jušno osnovo in smetano ter začinimo s soljo in poprom. Na srednjem ognju kuhamo omako še 5 minut.
V omako vmešamo maslo in jo odstavimo z ognja. Nekaj jurčkov vzamemo iz omake, druge pa s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno omako. Prihranjene jurčke damo v omako, dodamo preostali peteršilj in po želji še solimo.
V veliki količini osoljene vode skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo, zmešamo z jurčkovo omako, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
Jurčkovo omako lahko tudi zamrznemo. Popolnoma jo ohladimo in po porcijah zamrznemo v plastičnih posodah.