Kaj boste skuhali danes?
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.
Sestavine
- 500 g svežih jurčkov
- 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- šopek peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 500 g svežih jurčkov
- 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- šopek peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jurčke očistimo, jih z vlažnim prtičkom obrišemo in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen, polovico peteršilja in gobe. Jed pražimo 4 do 5 minut in stalno mešamo. Prilijemo mesno jušno osnovo in smetano ter začinimo s soljo in poprom. Na srednjem ognju kuhamo omako še 5 minut.
V omako vmešamo maslo in jo odstavimo z ognja. Nekaj jurčkov vzamemo iz omake, druge pa s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno omako. Prihranjene jurčke damo v omako, dodamo preostali peteršilj in po želji še solimo.
V veliki količini osoljene vode skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo, zmešamo z jurčkovo omako, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
Jurčkovo omako lahko tudi zamrznemo. Popolnoma jo ohladimo in po porcijah zamrznemo v plastičnih posodah.