© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Leča z dimljenim tofujem

Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce

Leča z dimljenim tofujem

Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Puy lentils with smoked tofu

Sestavine

  • 1 velika bučka
  • 100 g dimljenega tofuja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 srednje velika pečena rdeča paprika (lahko vložena, a ne v olju)
  • olje za peko
  • ½ žličke dimljene mlete paprike (ali navadne, če je nimamo)
  • 1,5 žlice balzamičnega kisa
  • 250 g kuhane zelene leče (najbolje puyske)
  • dobra pest grahovih poganjkov ali rukole
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velika bučka
  • 100 g dimljenega tofuja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 srednje velika pečena rdeča paprika (lahko vložena, a ne v olju)
  • olje za peko
  • ½ žličke dimljene mlete paprike (ali navadne, če je nimamo)
  • 1,5 žlice balzamičnega kisa
  • 250 g kuhane zelene leče (najbolje puyske)
  • dobra pest grahovih poganjkov ali rukole

Postopek

1

Bučko in tofu narežemo na kockice, čebulo drobno nasekljamo, papriko pa narežemo na rezine. V oplasteno ponev damo malo olja in priložimo bučko, tofu in mleto papriko. Nekaj minut pražimo, da se bučka zmehča. Vmešamo balzamični kis in pustimo, da povre.

2

Kuhano lečo, čebulo in pečeno papriko damo v skledo in nežno premešamo. Dodamo tofu in bučko ter spet premešamo. V hladilniku se jed obdrži do dva dni. Tik preden jo ponudimo, jo posujemo z grahovimi poganjki ali rukolo.

Nasvet

Papriko spečemo na žaru (ali v pečici pod žarom) tako, da je po vseh straneh mehurjasta in rahlo ožgana (med peko jo obračamo). Ko se malo ohladi, jo olupimo in očistimo semen.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.