Kaj boste skuhali danes?
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce
Sestavine
- 1 velika bučka
- 100 g dimljenega tofuja
- 1 rdeča čebula
- 1 srednje velika pečena rdeča paprika (lahko vložena, a ne v olju)
- olje za peko
- ½ žličke dimljene mlete paprike (ali navadne, če je nimamo)
- 1,5 žlice balzamičnega kisa
- 250 g kuhane zelene leče (najbolje puyske)
- dobra pest grahovih poganjkov ali rukole
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 velika bučka
- 100 g dimljenega tofuja
- 1 rdeča čebula
- 1 srednje velika pečena rdeča paprika (lahko vložena, a ne v olju)
- olje za peko
- ½ žličke dimljene mlete paprike (ali navadne, če je nimamo)
- 1,5 žlice balzamičnega kisa
- 250 g kuhane zelene leče (najbolje puyske)
- dobra pest grahovih poganjkov ali rukole
Postopek
Bučko in tofu narežemo na kockice, čebulo drobno nasekljamo, papriko pa narežemo na rezine. V oplasteno ponev damo malo olja in priložimo bučko, tofu in mleto papriko. Nekaj minut pražimo, da se bučka zmehča. Vmešamo balzamični kis in pustimo, da povre.
Kuhano lečo, čebulo in pečeno papriko damo v skledo in nežno premešamo. Dodamo tofu in bučko ter spet premešamo. V hladilniku se jed obdrži do dva dni. Tik preden jo ponudimo, jo posujemo z grahovimi poganjki ali rukolo.
Nasvet
Papriko spečemo na žaru (ali v pečici pod žarom) tako, da je po vseh straneh mehurjasta in rahlo ožgana (med peko jo obračamo). Ko se malo ohladi, jo olupimo in očistimo semen.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čičerkina juha
Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu