© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ražnjiči s svinjino in mladim krompirjem

Ražnjiči s svinjino in mladim krompirjem

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pork, lemon and potato kebabsMake it tonightpage 12-17rosemary

Sestavine

  • 16 manjših mladih krompirjev
  • 700 g svinjske ribice
  • 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • olje za premaz
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal za ražnjiče
  • vejice svežega rožmarina za okras
  • krhlji limone, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 16 manjših mladih krompirjev
  • 700 g svinjske ribice
  • 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • olje za premaz
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal za ražnjiče
  • vejice svežega rožmarina za okras
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.

2

Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.

3

Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.