Kaj boste skuhali danes?
Pisani čolnički iz jajčevcev s kuskusom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pisani čolnički iz jajčevcev s kuskusom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sestavine
- 4 jajčevci
- 200 g kuskusa
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 1 rumena paprika
- pest češnjevih paradižnikov
- 200 g poljubnega naribanega sira
- 1 žlička timijana
- 3 žlice olja
- sol
- poper
- 8 lesenih paličic
- 8 tankih rezin bučke
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 4 jajčevci
- 200 g kuskusa
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 1 rumena paprika
- pest češnjevih paradižnikov
- 200 g poljubnega naribanega sira
- 1 žlička timijana
- 3 žlice olja
- sol
- poper
- 8 lesenih paličic
- 8 tankih rezin bučke
Postopek
Kuskus prelij z zadostno količino malce posoljene vrele vode (po navodilih z embalaže), ga pokrij in pusti nabrekati približno 5 minut. Medtem operi jajčevce, jih razpolovi in izdolbi tako, da jajčevcu pustiš vsaj 1 cm debel rob.
Nabreknjen kuskus razrahljaj z vilicami in ga stresi v skledo. Meso jajčevcev zreži na majhne kocke, drobno zreži tudi čebulo in česen. Papriko operi, očisti semen in nareži na drobne kocke. Paradižnike nareži na polovice. Pečico segrej na 190 °C.
V ponvi segrej olje in na njem 3 minute praži čebulo, dodaj česen in praži še kakšno minuto. Priloži še meso jajčevcev in praži 3 minute. Nato v ponev stresi paradižnik in papriko. Vse skupaj na kratko popeci in dodaj kuskus. Začini s timijanom, soljo in poprom.
S pripravljenim nadevom napolni jajčevce, posuj jih s sirom in peci v pečici približno 1 uro. Pečene lahko okrasiš tako, da iz lesenega nabodala in tanke rezine surove bučke narediš jadro!
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Spomladanska piščančja pečenka
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.