
Panonska osvežitev
Panonska osvežitev

Sestavine
- 1 kg paradižnika
- po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
- 1 solatna kumara
- 2 stroka česna
- 1 mlada čebulica
- 5 dl kokošje juhe
- sol
- poper
- 4 žlice kisle smetane
- 4 rezine belega kruha
Preberite tudi

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos
Sestavine
- 1 kg paradižnika
- po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
- 1 solatna kumara
- 2 stroka česna
- 1 mlada čebulica
- 5 dl kokošje juhe
- sol
- poper
- 4 žlice kisle smetane
- 4 rezine belega kruha
Postopek
Paradižnik operemo in razrežemo na četrtine. Papriko operemo, očistimo in prav tako razrežemo na štiri dele. Kumaro operemo in olupimo. Česen olupimo, čebulo pa očistimo in odstranimo prvo zunanjo plast lupine.
Paradižnik narežemo na drobne kocke in pretlačimo skozi cedilo. Preostalo zelenjavo narežemo na enako velike kocke, česen pa stremo. Zelenjavne kocke pomešamo s pretlačenim paradižnikom in česnom. Dolijemo kokošjo juho ter začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavno juho nalijemo v dobro ohlajene globoke krožnike ali skledice, okrasimo z žlico kisle smetane in ponudimo z belim kruhom.