
Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto

Sestavine
- 1 kumara
- 1 rumena paprika
- 2 stroka česna
- 1 manjši avokado
- šopek mlade čebulice
- šopek sveže mete
- 1,5 dl manj mastnega jogurta
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol
- poper
- zelena omaka tabasko (po želji)
- nasekljan drobnjak, ko postrežemo
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 1 kumara
- 1 rumena paprika
- 2 stroka česna
- 1 manjši avokado
- šopek mlade čebulice
- šopek sveže mete
- 1,5 dl manj mastnega jogurta
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol
- poper
- zelena omaka tabasko (po želji)
- nasekljan drobnjak, ko postrežemo
Postopek
Kumaro olupimo, po dolžini razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Papriko operemo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Avokado olupimo, odstranimo peško in narežemo. Česen stremo, čebulico in meto nasekljamo.
Vse sestavine sesekljamo in do gladkega zmešamo v kuhinjskem strojčku, prihranimo le polovico mete in jogurt. Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabaskom. Če je zmes pregosta, dodamo malo hladne vode.
Gaspačo prestavimo v hladilnik in dobro ohladimo. Pred postrežbo dodamo prihranjen jogurt in meto, po želji tudi tabasko in kocko ali dve ledu. Posujemo z drobnjakom in postrežemo.
Nasvet
Juho lahko v hladilniku hranimo dva dni, pred postrežbo pa jo dobro premešamo.