
Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo
Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo

Sestavine
zrezki
- 4 telečji zrezki po 150 g
- 100 g blitvinih listov
- 100 g svežega kozjega sira
- ½ stroka česna
- muškatni orešek
- olje za pečenje
priloga
- sol in poper
- 400 g blitvinih listov
- 4 paradižniki
- 1 šalotka
- 2 žlici oljčnega olja
Preberite tudi

Ohlajanje kruha
V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

3 praznične sladice za vse okuse
V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

10 napak pri peki potice, ki jih nočete ponoviti
Potica je kraljica praznikov, a hitro gre kaj narobe. Preverite, katere napake se najpogosteje zgodijo in kako jih preprečiti.
Sestavine
zrezki
- 4 telečji zrezki po 150 g
- 100 g blitvinih listov
- 100 g svežega kozjega sira
- ½ stroka česna
- muškatni orešek
- olje za pečenje
priloga
- sol in poper
- 400 g blitvinih listov
- 4 paradižniki
- 1 šalotka
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Blitvine liste operemo in blanširamo. 100 g blitve za nadev nasekljamo in pomešamo s kozjim sirom in drobno narezanim česnom. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem drobno nastrganega muškatnega oreška.
Zrezke razgrnemo po delovni površini in jih potolčemo. Namažemo jih z blitvinim nadevom, preganemo in na obeh straneh popečemo v ponvi na kančku olja. Do konca jih pečemo še 10 minut v pečici pri 160 °C, nato pa na toplem prihranimo.
Za prilogo šalotko očistimo, olupimo in drobno narežemo. V eni ponvi segrejemo malo olja in na njem zarumenimo šalotko, dodamo preostalo blanširano blitvo in na hitro pretresemo. Paradižnik operemo in ga olupimo – prej ga za trenutek potopimo v vrelo vodo. Narežemo ga na kocke in ga v drugi ponvi na vročem olju na hitro pretresemo le toliko, da se segreje. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Nadevane telečje zrezke serviramo s pripravljeno prilogo na tople krožnike, pokapamo s sokom od pečenja in takoj ponudimo.