Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo

Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo

Čas priprave 39 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

zrezki

  • 4 telečji zrezki po 150 g
  • 100 g blitvinih listov
  • 100 g svežega kozjega sira
  • ½ stroka česna
  • muškatni orešek
  • olje za pečenje

priloga

  • sol in poper
  • 400 g blitvinih listov
  • 4 paradižniki
  • 1 šalotka
  • 2 žlici oljčnega olja

Preberite tudi

Ohlajanje-kruha_558x620_acf_cropped

Ohlajanje kruha

V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

šarkelj.jpg

3 praznične sladice za vse okuse

V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

Sestavine

zrezki

  • 4 telečji zrezki po 150 g
  • 100 g blitvinih listov
  • 100 g svežega kozjega sira
  • ½ stroka česna
  • muškatni orešek
  • olje za pečenje

priloga

  • sol in poper
  • 400 g blitvinih listov
  • 4 paradižniki
  • 1 šalotka
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1

Blitvine liste operemo in blanširamo. 100 g blitve za nadev nasekljamo in pomešamo s kozjim sirom in drobno narezanim česnom. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem drobno nastrganega muškatnega oreška.

2

Zrezke razgrnemo po delovni površini in jih potolčemo. Namažemo jih z blitvinim nadevom, preganemo in na obeh straneh popečemo v ponvi na kančku olja. Do konca jih pečemo še 10 minut v pečici pri 160 °C, nato pa na toplem prihranimo.

3

Za prilogo šalotko očistimo, olupimo in drobno narežemo. V eni ponvi segrejemo malo olja in na njem zarumenimo šalotko, dodamo preostalo blanširano blitvo in na hitro pretresemo. Paradižnik operemo in ga olupimo – prej ga za trenutek potopimo v vrelo vodo. Narežemo ga na kocke in ga v drugi ponvi na vročem olju na hitro pretresemo le toliko, da se segreje. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

4

Nadevane telečje zrezke serviramo s pripravljeno prilogo na tople krožnike, pokapamo s sokom od pečenja in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.