
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem

Sestavine
- 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 krompir
- 1 mlada čebulica
- kuhano maslo ali olje za peko na žaru
solata
- sol
- poper
- 100 g motovilca
- 2 redkvici
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 4 žlice bučnega olja
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 krompir
- 1 mlada čebulica
- kuhano maslo ali olje za peko na žaru
solata
- sol
- poper
- 100 g motovilca
- 2 redkvici
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 4 žlice bučnega olja
Postopek
Zrezke potolčemo ter na eni strani začinimo s soljo in poprom. Zelenjavo operemo, očistimo in olupimo ter vzdolžno narežemo najprej na tanke rezine, potem pa na ozke trakove. Zelenjavne trakove previdno premešamo in razporedimo po začinjeni strani zrezkov. Obložene zrezke preganemo in robove dobro stisnemo.
V ponvi za žar segrejemo malo kuhanega masla ali olja in zrezke na obeh straneh spečemo do lepe barve. K pečenim telečjim zrezkom z zelenjavnim nadevom ponudimo solato iz motovilca.