
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem

Sestavine
- 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 krompir
- 1 mlada čebulica
- kuhano maslo ali olje za peko na žaru
solata
- sol
- poper
- 100 g motovilca
- 2 redkvici
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 4 žlice bučnega olja
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 krompir
- 1 mlada čebulica
- kuhano maslo ali olje za peko na žaru
solata
- sol
- poper
- 100 g motovilca
- 2 redkvici
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 4 žlice bučnega olja
Postopek
Zrezke potolčemo ter na eni strani začinimo s soljo in poprom. Zelenjavo operemo, očistimo in olupimo ter vzdolžno narežemo najprej na tanke rezine, potem pa na ozke trakove. Zelenjavne trakove previdno premešamo in razporedimo po začinjeni strani zrezkov. Obložene zrezke preganemo in robove dobro stisnemo.
V ponvi za žar segrejemo malo kuhanega masla ali olja in zrezke na obeh straneh spečemo do lepe barve. K pečenim telečjim zrezkom z zelenjavnim nadevom ponudimo solato iz motovilca.